Άσκηση 42 - Εκτέλεση

 

  


Μετά από το άνοιγμα 1♣ της Δύσης ο Βορράς αγοράζοντας 3♣ δείχνει δίχρωμο χέρι και ♠ και ο Νότος κλείνει την μανς στις 4♠. Ποιο είναι το πλάνο σας;

 

 

Υποθέτουμε ότι τα ατού είναι 2-1 στους αντιπάλους άρα οι λεβέ μας είναι: ο Άσσος κούπα, ο Άσσος σπαθί, μια λεβέ από ατού, 3 λεβέ κόβοντας 3 καρά με τις πίκες που μένουν στον Νότο, μετά από δύο γύρους ατου, και 3 λεβέ με τις πίκες του Βορρά. Σύνολο 9 λεβέ οπότε θέλουμε ακόμα μία λεβέ.

Θα παίξουμε αμέσως καρό με σκοπό να καταφέρουμε να κάνουμε καλό το πέμπτο καρό του Βορρά. Αυτό μπορεί τα επιτευχθεί αν τα καρά είναι 4-3 στους αντιπάλους ή αν ο Άσσος καρό δεν είναι 5-φυλλος ή αν η Δύση έχει QJx.

Οπότε παίζουμε αμέσως καρό, οι αντίπαλοι θα κερδίσουν την λεβέ και θα παίξουν δύο γύρους ατού για να μας δυσκολέψουν (Άσσο πίκα και πίκα). Προσέχουμε ώστε να πιάσουμε τον δεύτερο γύρο ατού στο Βορρά ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα να κόβουμε καρά στο χέρι μας. Αν κάνουμε λάθος και πιάσουμε την πίκα στο χέρι του Νότου τότε το συμβόλαιο θα μπει μέσα αφού δεν υπάρχουν αρκετές είσοδοι για να κατέβουμε στο μορ και να κόψουμε 3 καρά.

 

Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση πατώντας NEXT στο επόμενο παράθυρο!

 

Αν τα ατού είναι 3-0 τότε η εκτέλεση δυσκολεύει!